Een Stalen wenteltrap en Stalen Spiltrap

Wenteltrap – stalen vluchttrap voor een Utrechts hotel

Terug naar overzicht

Onlangs mochten wij voor een hotel in Utrecht aan de slag. Wij mochten een op maat gemaakte stalen vluchttrap realiseren. Deze stalen wenteltrap combineert veiligheid met esthetiek. Ontdek het project en laat je inspireren door de mogelijkheden van op maat gemaakte wenteltrappen door op de afbeeldingen hieronder te klikken.

Het verschil tussen een wenteltrap en een spiltrap?

De termen wenteltrap en spiltrap worden vaak door elkaar gebruikt. Wat begrijpelijk is, beide zijn namelijk een draaitrap. Maar wat is nu het voornaamste verschil? Het verschil zit hem in de constructie en bevestiging. Wenteltrappen zijn gebouwd rondom een centrale as of kolom, waardoor ze een spiraalvormige of helixvormige opgang maken. Spiltrappen daarentegen, die vaak worden aangeduid met de term wenteltrap, kenmerken zich door een centrale paal waaromheen de treden zijn geplaatst, wat resulteert in een compactere en vaak steilere trap. Dit verschil beïnvloedt de ruimte die nodig is voor de installatie.

Jouw eigen stalen wenteltrap op maat

Wil jij een wenteltrap? Dan ben je bij Metak helemaal op de juiste plek. Bij elke trap die wij maken leveren wij maatwerk. Want, geen twee stalen wenteltrappen zijn hetzelfde. Benieuwd hoe ons proces eruitziet en wat jij kan verwachten? We lopen er met je doorheen:

 

  • Offerte aanvraag:Vraag een offerte aan, dan gaan we voor je aan de slag.
  • Ontwerp van jouw trap:Op basis van de wensen voor jouw stalen wenteltrap maken wij een ontwerp. Hierbij houden we rekening met de ruimte waarin de trap komt, of deze binnen of buiten wordt geïnstalleerd, de belasting van de trap en het materiaal en de afwerking van de trap.
  • Offerte: Jij ontvangt de offerte met daarin de kosten verbonden aan jou op maat gemaakte wenteltrap.
  • Akkoord? Dan gaan wij aan de slag. De levering duurt +/- 6 weken. We versturen naar elk adres in Nederland.

 

Indien gewenst kunnen we de stalen wenteltrap komen inmeten en monteren voor een meerprijs.