Metalen buitentrap

Vluchttrappen

MetakStalen trappenVluchttrappen

Stalen vluchttrap

Een vluchttrap heeft een belangrijke functie. Een vluchttrap moet namelijk mensen een snelle, veilige uitgang bieden wanneer er een calamiteit is. Bij Metak maken we stalen vluchttrappen op maat voor binnen en voor buiten. Bekijk op deze pagina wat wij voor jou kunnen betekenen.

Stalen vluchttrap: veiligheid voorop

Een stalen vluchttrap is, zoals hierboven al gezegd, een trap die mensen een veilige uitweg moet kunnen bieden wanneer er iets aan de hand is in het gebouw en een normale uitweg niet mogelijk is. De vluchttrap is geen trap voor normaal gebruik, deze wordt alleen bij calamiteiten gebruikt. 

Een vluchttrap kan binnen en buiten geplaatst worden. Wanneer een brandtrap binnen in het gebouw geplaatst wordt, is dit vaak in een apart trappenhuis (met noodverlichting) waar je normaal gesproken niet komt. Een vluchttrap voor buiten wordt aan de buitengevel van het gebouw bevestigd. Wat opvalt bij vluchttrappen voor buiten is dat de vluchttrap meestal niet helemaal tot de grond komt, vaak eindigt deze bij de eerste verdieping. Dit wordt gedaan om ongewenste mensen te weren. Met een ophaalbare traparm kun je vervolgens vanaf de eerste verdieping veilig naar beneden komen. 

Een vluchttrap wordt ook vaak brandtrap of noodtrap genoemd. 

Vervaardiging van een stalen vluchttrap
Werknemer Metak aan het werk

Meer weten? Vraag direct een offerte aan bij onze specialisten.

Vraag offerte aan

Eisen aan een vluchttrap

Bij het ontwerpen van een trap kijk je vaak naar wat je mooi vindt. De trap moet een luxe, elegante, chique of strakke uitstraling hebben. Bij een vluchttrap ligt dat anders. Hierbij wordt niet gekeken naar wat mooi is, maar naar wat noodzakelijk is. Een vluchttrap moet namelijk aan heel wat eisen voordoen om het ook daadwerkelijk als vluchttrap te mogen gebruiken, zoals bijvoorbeeld:

  • De trap moet breed genoeg zijn, zodat er meerdere mensen naast elkaar kunnen lopen.
  • De trap mag niet te stijl zijn.
  • De trap moet een grote hoeveelheid mensen aankunnen, de trap moet sterk genoeg zijn.
  • Er moeten goede handgrepen/leuningen aanwezig zijn.
  • De trap moet eventueel voorzien zijn van anti-slip leuningen en traptreden. Dit zorgt voor een nog veiligere en snellere ontruiming.

Een vluchttrap wordt over het algemeen van staal gemaakt. Dit komt omdat een stalen vluchttrap weerbestendig is en niet snel in brand kan vliegen.

Stalen vluchttrap
Productie van een stalen vluchttrap

Vluchttrap laten maken door Metak

Geen vluchttrap is hetzelfde, wij leveren maatwerk. Afhankelijk van jouw wensen en de wetgeving maken wij een vluchttrap op maat voor jou. Ook geven wij graag advies over de afwerkingsmethode van de vluchttrap. Van ontwerp tot aan de plaatsing, bij Metak ben je op de juiste plek. Bij ons staat kwaliteit en service in een hoog vaandel. 

Ben jij op zoek naar een stalen vluchttrap op maat? Vraag dan via het onderstaand contactformulier een vrijblijvende offerte aan of neem direct contact op met onze adviseurs via 030 6662442

Met trots presenteren wij onze projecten

Hoe werkt bestellen bij Metak?

Aanvraag stalen balustrades
Aanvraag
Balustrades van staal aanvraag
Inventarisatie
Offerte voor stalen balustrades
Offerte
Inmeten van stalen balustrades
Inmeten
Productie van onze stalen balustrades
Productie
Monteren van balustrades van staal
Montage