Stalen kozijnen op maat

Stalen kozijnen op maat

MetakDeuren & KozijnenStalen kozijnen op maat

Stalen kozijnen op maat van Metak

Stalen kozijnen op maat zijn ideaal in ruwe omgevingen omdat ze duurzamer zijn dan aluminium kozijnen. Ze worden vaak aangetroffen in ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen en appartementencomplexen. Tijdens de productie worden stalen kozijnen gevormd uit plaatstaal dat in het gewenste profiel wordt gebogen. Om deze reden hebben stalen kozijnen meer aanpassingsmogelijkheden, zowel vooraf als ter plaatse. Patches kunnen worden toegevoegd door ter plaatse te lassen, slijpen en schilderen, zodat de stalen kozijnen er onaangetast uitzien. Om deze reden hebben stalen kozijnen meer aanpassingsmogelijkheden, zowel vooraf als ter plaatse.  Ze kunnen worden vervaardigd voor ongebruikelijke toepassingen en zeer grote wanddiktes.

Stalen kozijnen op maat voor binnen en buiten

Stalen kozijnen op maat zijn dé interieurtrend van het moment. Ze geven je huis een strakke, chique en industriële look. Stalen kozijnen passen binnen een klassiek en hypermodern ontwerp. Het past zicht aan naar de ruimte zonder zijn eigen unieke uitstraling te verliezen. Niet alleen geven stalen binnen- of buitenkozijnen je huis direct meer uitstraling. Smalle spijlen zorgen voor veel lichtinval en tegelijkertijd ook voor veel meer uitzicht. Bij Metak ontwerpen we stalen kozijnen naar jouw wensen en verzorgen we de afwerking die jij graag wilt terugzien. Een unieke uitstraling voor een uniek huis!

Stalen kozijnen op maat binnen

Stalen kozijnen binnen

Als specialisten in binnendeuren hebben onze monteurs een duurzame totaaloplossing ontwikkeld voor de doordachte integratie van stalen kozijnen aan je binnendeuren. Daarbij vormt technische volmaaktheid met de eis van levenslange functie de basis in alle fasen van de planning tot en met het eindproduct. Voor een lange levensduur en hippe uitstraling van je nieuwe stalen kozijnen op maat.

Stalen kozijnen buiten

Tot het midden van de jaren 60 waren stalen kozijnen immens populair, vooral bij de welgestelden die de kozijnen in hun huizen plaatsten. Waar houten kozijnen het slechts 10 tot 15 jaar volhielden, gingen stalen kozijnen gemakkelijk 50 jaar of meer mee. De voordelen van stalen buitenkozijnen en buitendeuren liggen voor de hand: Sterk materiaal, weinig onderhoud, goede isolatie en vooral de prachtige unieke uitstraling. Stalen buitenkozijnen kunnen daarom uitstekend worden gebruikt als bijvoorbeeld een poort.

Stalen kozijnen op maat buiten

Stalen kozijnen op maat voor ramen

De keuze voor stalen kozijnen geeft je ramen een stijlvolle, industriële uitstraling die bij je huis past. Stalen raamkozijnen hebben veel voordelen, waaronder:

Superieure sterkte en veiligheid
Staal is het sterkste raammateriaal op de markt, met een sterkte die ongeveer drie keer groter is dan die van aluminium. Deze buitengewone sterkte zorgt ervoor dat de kozijnen moeilijk te breken zijn en dat je woning jarenlang goed beschermd en beveiligd blijft. De juiste stalen kozijnen gaan ook een leven lang mee, waardoor je geld bespaart op vervangingen.

Weinig onderhoud

Stalen kozijnen voor ramen zijn ongelooflijk duurzaam, waardoor ze ook zeer onderhoudsarm en gemakkelijk te reinigen zijn. Stalen raamkozijnen zijn vaak voorzien van een corrosiebestendige toplaag, waardoor ze bestand zijn tegen zware weersomstandigheden zonder te roesten en er na verloop van tijd fris blijven uitzien.

Verbeterde isolatie

Stalen kozijnen zijn zeer energie-efficiënt en bieden een verhoogde isolatie van je ramen. Deze energie-efficiëntie kan je jaar na jaar geld besparen op je energierekening, en het is ook veel beter voor het milieu.

Duurzaamheid

Elk jaar wordt er wereldwijd meer staal gerecycled dan glas, aluminium, plastic en papier samen. Dit betekent dat veel stalen kozijnen 100% gerecycled en duurzaam zijn, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor elke milieubewuste huiseigenaar.

Verschillende soorten stalen kozijnen

Bij Metak maken we verschillende soorten kozijnen. Voor elk project bij je thuis of op de zaak kunnen we wel een mooi en passend ontwerp maken. Een aantal veel voorkomende soorten kozijnen zijn:

 

Stalen binnenkozijnen maken een mooie doorgang tussen ruimtes binnenshuis zonder de kamers geheel van elkaar af te sluiten en de lichtdoorgang te blokkeren. Ook een hele geschikte optie voor in kantoorpanden.

 

Een stalen buitenkozijn kan uitstekend worden gebruikt als bijvoorbeeld een poort.

 

Stalen deurkozijnen zorgen net als binnenshuis voor een open gevoel met voldoende lichtinval.

 

  • Stalen raamkozijnen

Stalen raamkozijnen geven je huis een industriële en strakke uitstraling.

Bekijk al onze projecten voor meer inspiratie.

Verschillende soorten stalen kozijnen
Lasser aan het werk met een staalconstructie voor een bedrijfshal

Meer weten? Vraag direct een offerte aan bij onze specialisten.

Vraag offerte aan

De kosten van stalen kozijnen op maat

De kosten die verbonden zijn aan stalen binnen- of buitenkozijnen op maat verschillen per project. Er zijn verschillende factoren die meespelen om tot een prijs te komen. Is het een enkel of een dubbel deurkozijn, het aantal ramen die in of de metalen afwerking van de deur spelen hierbij allemaal een rol. Wil je een schatting van de prijs hebben? Vraag een offerte aan.

Taatsdeur met stalen kozijn
Dubbele taatsdeuren met stalen kozijnen

Stalen kozijnen - Vakwerk van Metak

Nadat de offerte is goedgekeurd gaat ons team aan de slag met je stalen kozijnen op maat. Je nieuwe stalen kozijnen gaan eerst langs de tekentafel waar elke centimeter van je stalen kozijnen wordt uitgewerkt. Na dit proces wordt er gelast en afgewerkt. De afwerking wordt gedaan in de uitgekozen RAL-kleur en kan met een glanzende of matte finish. De levertijd staat op ongeveer 6 weken na de goedkeuring van de offerte. Vraag direct een offerte aan voor je stalen kozijnen op maat.

Met trots presenteren wij onze projecten

Hoe werkt bestellen bij Metak?

Aanvraag stalen balustrades
Aanvraag
Balustrades van staal aanvraag
Inventarisatie
Offerte voor stalen balustrades
Offerte
Inmeten van stalen balustrades
Inmeten
Productie van onze stalen balustrades
Productie
Monteren van balustrades van staal
Montage