Medewerker Metak

Diverse afwerkingsmethoden van staal

MetakOver MetakAfwerkingsmethoden van staal

We maken niet alleen complete staalconstructies, deuren, hekwerken en trappen van staal, maar we verzorgen ook de gewenste afwerking nadat we het stalen product hebben gemaakt. Natuurlijk is de soort afwerking afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld of het een product voor binnen of voor buiten is. Metak verzorgt de volgende afwerkingsmethoden voor staal: poedercoating, verzinken, natlakken en stralen. 

Poedercoating

Poedercoating is een elektrostatisch verfproces. Hierbij wordt een kleur poeder door middel van stroom aantrokken tot het metaal. Voordat we beginnen met het poedercoaten wordt het stalen product eerst gestraald. Stralen is een goede voorbehandeling en zorgt ervoor dat roest verwijderd wordt en dat er een licht ruw oppervlak ontstaat. Op die manier ontstaat er een goed hechtoppervlak voor het poedercoaten. 

Poedercoaten wordt gedaan bij stalen producten die zowel buiten als binnen geplaatst worden. Daarnaast is poedercoating veel duurzamer dan natlak en blijft het materiaal langer mooi. Bij Metak is het mogelijk om in elke gewenste kleur het stalen product wat wij voor je maken te poedercoaten. 

werknemer van metak bezig met een staalconstructie

Meer weten? Vraag direct een offerte aan bij onze specialisten.

Vraag offerte aan

Verzinken

Bij verzinken brengen wij een heel dun laagje zink aan op het stalen product wat wij voor jou gemaakt hebben. Dit zorgt ervoor dat het staal goed beschermd is tegen corrosie en dat het niet gaat afbladderen. Verzinken wordt voornamelijk gedaan voor materialen die buiten staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hekwerken, staalconstructies, (brand)trappen en leuningen.

Na het verzinken is het ook nog mogelijk dat wij het stalen product poedercoaten. Dit wordt voornamelijk gedaan bij stalen producten die in de buitenlucht staan.

Stalen trap met bordes
Productie van een stalen vluchttrap

Natlakken

Natlakken, ook wel verfspuiten genoemd, is het aanbrengen van een of meerdere vloeibare laklagen op een stalen product. Hoeveel lagen er aangebracht moeten worden is afhankelijk van het soort product en of het product binnen of buiten geplaatst wordt. Natlak geeft een gladde laklaag en biedt een goede bescherming tegen corrosie.  

Het is bij natlakken wel belangrijk dat er een goede voorbehandeling is. Dit kan onder andere gedaan worden door het te stralen en te ontvetten. Natlakken is bij ons in alle kleuren mogelijk.

 

Stralen

Stralen is een hele goede manier om het staal te reinigen en ruwer te maken. Het ruw maken van het materiaal is een goede voorbehandeling en zorgt ervoor dat het materiaal wat er daarna op aangebracht wordt goed hecht op het staal. Met stralen zorg je ervoor dat het stalen product niet kan gaan roesten en is het goed beschermd tegen corrosie. 

Stalen producten die binnen geplaatst worden, worden vaak eerst gestraald en daarna voorzien van een blanke lak. 

Ieder project is uniek. Of wij nou een stalen deur, hekwerk, trap op staalconstructie moeten maken voor jou, wij adviseren je meteen welke soort afwerking het beste is voor jouw stalen product. Zo zorgen we ervoor dat de kwaliteit hoog blijft! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Met trots presenteren wij onze projecten

Stalen kozijnen op maat

Stalen deuren in Montfoort

Deze op maat gemaakte stalen deuren zorgen voor een lichte en stijlvolle eetkamer in Montfoort.

Stalen bordestrap met houten treden en een knik in het begin

Stalen trap in Harmelen

De nieuwe stalen trap zorgt voor meer ruimte in de hal. 

Stalen poort met bladeren

Maatwerk opdracht waarbij de klant met een idee bij Metak is aangekomen en het in de werkplaats is uitgewerkt tot een unieke stalen tuinpoort. 

Spiltrap – een stijlvolle stalen trap in Den Haag

Bij Metak zijn we trots om te melden dat we onlangs een stijlvolle spiltrap hebben geleverd in Den Haag. Deze trap, vervaardigd uit duurzaam staal, is verrijkt met een thermisch verzinkte afwerking en een dubbele laag poedercoating, wat zowel de levensduur als het uiterlijk ten goede komt.

Stalen Design Traphek Mikado voor Woonboot in Utrecht

Bij Metak zetten we een nieuwe standaard in stijlvol wonen op het water met onze nieuwste creatie: het Mikado stalen design traphek, speciaal ontworpen voor een woonboot in Utrecht. Dit traphek is niet alleen een toonbeeld van moderne elegantie, maar ook een staaltje van ons vakmanschap in metaalbewerking.

Stalen Trap met Tussenkwart naar Dak voor Huawei in Rijswijk

We hebben bij Metak iets heel cools gedaan voor Huawei in Rijswijk: een stalen trap met tussenkwart die helemaal naar het dak leidt. Deze trap is niet alleen super functioneel voor toegang tot het dak, maar is ook een echte blikvanger.

Stijlvol Plafondrek met Verlichting Boven Kookeiland

Een strak plafondrek boven het kookeiland, compleet met ingebouwde verlichting. Het is niet alleen een super praktische oplossing voor extra opbergruimte, maar het geeft ook een fantastische uitstraling aan elke keuken.

Stalen Luifel voor Snackbar Terrasoverkapping in Nieuwegein

Bij Metak zijn we trots om je ons nieuwste project voor te stellen: een robuuste stalen luifel, speciaal ontworpen voor de terrasoverkapping van een snackbar in Nieuwegein.

Op maat gemaakte staalconstructie voor een bedrijfshal

Staalconstructie gezondheidscentrum Hoofddorp

In Hoofddorp hebben we een grote staalconstructie gerealiseerd voor een nieuw gezondheidscentrum.

Stalen vluchttrap

Stalen kerktrap Vleuten

Prachtige witte trap met bordes op maat gemaakt voor een kerk in Vleuten.

Hoe werkt bestellen bij Metak?

Aanvraag stalen balustrades
Aanvraag
Balustrades van staal aanvraag
Inventarisatie
Offerte voor stalen balustrades
Offerte
Inmeten van stalen balustrades
Inmeten
Productie van onze stalen balustrades
Productie
Monteren van balustrades van staal
Montage