Medewerker Metak

Diverse afwerkingsmethoden van staal

We maken niet alleen complete staalconstructies, deuren, hekwerken en trappen van staal, maar we verzorgen ook de gewenste afwerking nadat we het stalen product hebben gemaakt. Natuurlijk is de soort afwerking afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld of het een product voor binnen of voor buiten is. Metak verzorgt de volgende afwerkingsmethoden voor staal: poedercoating, verzinken, natlakken en stralen. 

Poedercoating

Poedercoating is een elektrostatisch verfproces. Hierbij wordt een kleur poeder door middel van stroom aantrokken tot het metaal. Voordat we beginnen met het poedercoaten wordt het stalen product eerst gestraald. Stralen is een goede voorbehandeling en zorgt ervoor dat roest verwijderd wordt en dat er een licht ruw oppervlak ontstaat. Op die manier ontstaat er een goed hechtoppervlak voor het poedercoaten. 

Poedercoaten wordt gedaan bij stalen producten die zowel buiten als binnen geplaatst worden. Daarnaast is poedercoating veel duurzamer dan natlak en blijft het materiaal langer mooi. Bij Metak is het mogelijk om in elke gewenste kleur het stalen product wat wij voor je maken te poedercoaten. 

werknemer van metak bezig met een staalconstructie

Meer weten? Vraag direct een offerte aan bij onze specialisten.

Vraag offerte aan

Verzinken

Bij verzinken brengen wij een heel dun laagje zink aan op het stalen product wat wij voor jou gemaakt hebben. Dit zorgt ervoor dat het staal goed beschermd is tegen corrosie en dat het niet gaat afbladderen. Verzinken wordt voornamelijk gedaan voor materialen die buiten staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hekwerken, staalconstructies, (brand)trappen en leuningen.

Na het verzinken is het ook nog mogelijk dat wij het stalen product poedercoaten. Dit wordt voornamelijk gedaan bij stalen producten die in de buitenlucht staan.

Stalen trap met bordes
Productie van een stalen vluchttrap

Natlakken

Natlakken, ook wel verfspuiten genoemd, is het aanbrengen van een of meerdere vloeibare laklagen op een stalen product. Hoeveel lagen er aangebracht moeten worden is afhankelijk van het soort product en of het product binnen of buiten geplaatst wordt. Natlak geeft een gladde laklaag en biedt een goede bescherming tegen corrosie.  

Het is bij natlakken wel belangrijk dat er een goede voorbehandeling is. Dit kan onder andere gedaan worden door het te stralen en te ontvetten. Natlakken is bij ons in alle kleuren mogelijk.

 

Stralen

Stralen is een hele goede manier om het staal te reinigen en ruwer te maken. Het ruw maken van het materiaal is een goede voorbehandeling en zorgt ervoor dat het materiaal wat er daarna op aangebracht wordt goed hecht op het staal. Met stralen zorg je ervoor dat het stalen product niet kan gaan roesten en is het goed beschermd tegen corrosie. 

Stalen producten die binnen geplaatst worden, worden vaak eerst gestraald en daarna voorzien van een blanke lak. 

Ieder project is uniek. Of wij nou een stalen deur, hekwerk, trap op staalconstructie moeten maken voor jou, wij adviseren je meteen welke soort afwerking het beste is voor jouw stalen product. Zo zorgen we ervoor dat de kwaliteit hoog blijft! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Met trots presenteren wij onze projecten

Hoe werkt bestellen bij Metak?

Aanvraag
Inventarisatie
Offerte
Inmeten
Productie
Montage