Stalen buitentrappen op maat

Stalen buitentrappen op maat

MetakStalen trappenStalen buitentrappen

Stalen buitentrappen op maat van Metak

Stalen buitentrappen op maat zijn sterk, stevig en gemakkelijk te monteren. Elke zichtbare las op onze trappen wordt met de hand gemaakt, wat zorgt voor een naadloze, brandvrije buitentrap. Stalen buitentrappen zijn perfect voor buitenprojecten en bieden tientallen aangepaste kleurafwerkingen die passen bij de stijl van jouw ruimte.

Een gegalvaniseerde stalen buitentrap is sterk, betrouwbaar en een perfect accentstuk voor buitendekken of patio's. Naast dat buitentrappen van Metak een geweldige uitstraling hebben, dienen ze ook als een warmere en meer decoratieve binnentrap. Ongeacht wat jouw volgende project is, Metak kan de perfecte stalen buitentrap voor je verzorgen. Uiteraard zijn onze stalen buitentrappen CE-gecertificeerd.

Praktische oplossingen voor moderne stalen buitentrappen

Stalen buitentrappen zijn een integraal onderdeel van moderne gebouwen: landhuizen, cottages, woonhuizen, maar ook huishoudelijke en garagegebouwen. Met een stilvolle stalen buitentrap op maat kan je de eerste en tweede verdieping van een huis verbinden, nooduitgangen naar de achtertuin organiseren in geval van brand, je huis een makkelijke toegangsdeur geven naar en vanaf de straat of een aparte ingang bouwen naar de zolder, de kelder of andere nevenruimten zoals het bad of het balkon.

Stalen buitentrappen

Welke eigenschappen moet je stalen buitentrap hebben?

Stalen buitentrappen zijn ideaal voor het creëren van een aantrekkelijke buitenkant van elk gebouw. Stalen buitentrappen moeten aan een aantal criteria voldoen:

  1. Sterkte: Dragende delen van de externe en interne structuren moeten bestand zijn tegen zware mechanische belastingen en gewichten.
  2. Weerstand tegen vervorming: Trappen behouden hun oorspronkelijke uiterlijk na krimp van het gebouw of in gevallen van de bouw van een woning op oneffen terrein.
  3. Veiligheid: De keuze van hoogwaardig ondersteunend materiaal en brede elementen, complete structuren met slagbomen, leuningen en leuningen minimaliseert het risico van verwondingen op de weg naar boven en beneden.
  4. Slijtvastheid: Het materiaal is bestand tegen UV-stralen, vocht, temperatuurschommelingen en mechanische schade.
  5. Comfort: Goed gekozen hellingshoek, de hoogte van de treden en andere ontwerpelementen

Duurzaamheid van jouw stalen buitentrappen

Stalen buitentrappen verschillen van andere analogen door hun duurzaamheid. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de productie van trappen is niet onderhevig aan de negatieve invloed van externe factoren. Verleng de levensduur van metalen structuren door het gebruik van speciale coatings die de vorming van roest en slip voorkomen.

Vormen van stalen buitentrappen

Er zijn een groot aantal variaties en configuraties beschikbaar van stalen buitentrappen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Geef je wensen gerust door aan Metak. We kijken samen met jou hoe we jouw nieuwe stalen buitentrap kunnen realiseren.

Je kan kiezen uit de volgende vormconfiguraties van stalen buitentrappen op maat:

  1. Marcheren: De meest voorkomende optie is een stalen buitentrap met overloop. In de regel zijn dit brede modellen met U-vormige of L-vormige treden. Ze worden geïnstalleerd op de veranda of dicht bij de draagmuur van het gebouw op een brede basis of platform. Dergelijke trappen zijn stevig, comfortabel, veilig en betaalbaar.
  2. Recht: Eenvoudige stalen buitentrappen met één trede, comfortabel in gebruik. Het ontbreken van extra bevestigingselementen beïnvloedt de kosten van het product en de installatie aanzienlijk.
  3. Draaien: Een ander type trap mars op twee overspanningen, waartussen een vlak gebied of offset stappen. Deze trappen besparen ruimte en worden dicht bij de muur van het huis geïnstalleerd.
  4. Spiraal: Spiraaltrappen zijn een ideale mogelijkheid voor de opstelling van de nooduitgang of de constructie van opstijgingen op zolderniveau. Ze worden op de dragende muur geplaatst, evenals in het midden van de kamer (in gevallen van de binnenopstelling van trappen in het huis). Dergelijke trappen worden gekenmerkt door hun compacte afmetingen en originele ontwerpstijlen.

Zoek je een op maat gemaakte stalen buitentrap? Neem nu contact met ons op.

Stalen spiltrap buiten
Lasser van metak bezig met een staalconstructie voor een schuur

Meer weten? Vraag direct een offerte aan bij onze specialisten.

Vraag offerte aan

Soorten stalen buitentrappen

Er zijn niet alleen maar verschillende vormen van stalen buitentrappen maar ook soorten. Wij kunnen voor jou onder andere de onderstaande soorten stalen tappen voor buiten maken:


Afhankelijk van waar de stalen buitentrap komt te staan en hoeveel belasting de stalen trap moet aankunnen, geven wij je een advies over de soort afwerking van het staal. Daarnaast kun jij nog kiezen of je de trap met of zonder antislip op de treden wilt hebben en of je de trap in een kleur wilt hebben. Wij kunnen deze poedercoaten in elke RAL-kleur. Zo zorgen wij voor de perfecte stalen buitentrap.

Productie van een stalen buitentrap
Metak werknemer maakt stalen buitentrap

Stalen buitentrap laten maken door Metak?

Ieder project is anders, geen enkele stalen buitentrap die wij maken is hetzelfde. Elke stalen wenteltrap, draaitrap of andere trap maken wij compleet op maat.

Wanneer jij door Metak een stalen buitentrap op maat wilt laten maken gaan wij als eerste jouw eisen en wensen op een rijtje zetten en brengen we in kaart wat de afmetingen van de trap moeten zijn. Op basis daarvan gaan wij aan de slag met een ontwerp. Wanneer jij akkoord gaat met het ontwerp, gaan wij jouw stalen buitentrap maken. Ook het plaatsen van de trap doen wij zelf. Wij hebben alle disciplines onder één dak.

Ben jij op zoek naar een stalen buitentrap op maat? Vraag een offerte aan!

Met trots presenteren wij onze projecten

Hoe werkt bestellen bij Metak?

Aanvraag stalen balustrades
Aanvraag
Balustrades van staal aanvraag
Inventarisatie
Offerte voor stalen balustrades
Offerte
Inmeten van stalen balustrades
Inmeten
Productie van onze stalen balustrades
Productie
Monteren van balustrades van staal
Montage