Een Stalen wenteltrap en Stalen Spiltrap

Stalen wenteltrappen op maat

MetakStalen trappenWenteltrappen

Stalen wenteltrappen op maat

Bij het woord wenteltrap denkt meteen iedereen aan de prachtige ronddraaiende trappen die veel ruimtes sieren. Door de kenmerkende vorm kan men er niet om heen. Een stalen wenteltrap gaat namelijk niet in een rechte lijn naar boven, maar draait rond een centraal punt omhoog. We maken stalen wenteltrappen geheel op maat en ontwerpen hem naar jou wensen. Een industriële wenteltrap of een wenteltrap voor buiten? Dit kan allemaal gerealiseerd worden.

Wil je een spiltrap of wenteltrap van Metaal?

Als men wenteltrap zegt, wordt er meestal een spiltrappen bedoeld. Dit terwijl er een daadwerkelijk verschil zit tussen de twee. Beide zijn een draaitrappen, maar het verschil zit in de bevestig van de trap.

De stalen wenteltrap is een trap waarbij de traptreden om een open ruimte in het midden naar boven lopen. De stalen wenteltrap is aan de eerste traptrede en aan de laatste traptrede vastgezet. Daarbij ondersteunt deze metalen trap zichzelf. Vaak door middel van de leuningen.

De stalen spiltrap wordt vaak bedoeld als men het over een wenteltrap heeft. Dit is een trap waarbij de treden vanuit het midden aan een stalen paal (de spil) zijn bevestigd. De trap draait 180 graden om de spil heen. De stalen spiltrap is daarom heel geschikt voor kleine ruimtes of waar weinig plek is. Een geschikte optie als je opzoek bent naar een ruimtebesparende ‘wenteltrap’. De afbeeldingen op deze pagina zijn allen voorbeelden van spiltrappen.

Bij Metak kunnen we diverse soorten trappen voor jou op maat maken.

Werknemer Metak aan het werk met Staalconstructie voor een schuur

Meer weten? Vraag direct een offerte aan bij onze specialisten.

Vraag offerte aan

Een stalen wenteltrap: elegant en ruimtebesparend

Een wenteltrap heeft een luxe, elegante uitstraling wanneer deze binnen geplaatst wordt in een grote, open ruimte: een echte eyecatcher.

Bij Metak kun je jouw trap helemaal zelf vormgeven en kiezen uit verschillende materialen. Zo kun je kiezen uit een stalen wenteltrap met houten traptreden, een volledige stalen wenteltrap, een industriële wenteltrap of een wenteltrap van staal met glazen leuningen. Het is allemaal mogelijk. Er zit ook geen limiet aan de hoogte van de trap die je bij ons kunt bestellen.

Daarnaast heb je ook nog genoeg keuzes uit de soort behandeling die je wilt geven aan de wenteltrap voor een optimale bescherming. Je kunt kiezen uit:

  • Thermisch verzinken
  •  Poedercoaten in een RAL-kleur
  • Natlakken

We adviseren je graag wat in jouw situatie de beste afwerkingsmethode is. Dit is afhankelijk of dat de wenteltrap binnen of buiten komt te staan.

Stalen buitentrappen
Productie van een stalen buitentrap

We ontwerpen, maken en plaatsen jouw stalen wenteltrap

Ieder project is uniek. Geen trap is hetzelfde en wij maken geen twee dezelfde stalen wenteltrappen. We leveren maatwerk en kwaliteit bij ieder project. Wil jij een stalen wenteltrap voor buiten of binnen? We doen het graag voor je! Op basis van je wensen en eisen maken we een ontwerp voor jouw wenteltrap. Hierbij houden we rekening met allerlei aspecten. De ruimte waar de wenteltrap moet komen (binnen of buiten), de belasting van de trap, materiaal waarvan de trap gemaakt wordt en de afwerking. Hiervan sturen we een offerte op met daarin de kosten verbonden aan de trap. Als deze akkoord is gaan ze in de werkplaats direct voor je aan de slag. Levering duurt ongeveer 6 weken. We kunnen de trap voor je inmeten voor een meerprijs en monteren, maar we kunnen hem ook versturen naar elk adres in Nederland.

Wil jij graag een stalen wenteltrap laten maken door ons? Vraag via het onderstaand contactformulier een vrijblijvende offerte aan, dan gaan we aan de slag voor je!

Met trots presenteren wij onze projecten

Hoe werkt bestellen bij Metak?

Aanvraag stalen balustrades
Aanvraag
Balustrades van staal aanvraag
Inventarisatie
Offerte voor stalen balustrades
Offerte
Inmeten van stalen balustrades
Inmeten
Productie van onze stalen balustrades
Productie
Monteren van balustrades van staal
Montage