Stalen steektrap met houten treden

Steektrappen

Stalen steektrap

De stalen steektrap kent iedereen, het is een van de meest voorkomende soort trap. De trap kenmerkt zich doordat de trap recht is en geen draaiing heeft. Lees op deze pagina meer over stalen steektrappen en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Steektrap van staal

Een steektrap is een rechte trap zonder draaiing die twee verdiepingen met elkaar verbindt. De steektrap is een standaardtrap die in heel veel situaties gebruikt kan worden, zowel in woningen als in kantoren en schuren. Over het algemeen is de steektrap niet langer dan 15 treden. Als de trap langer moet zijn, zit er vaak een bordes tussen. 

Het voordeel van een steektrap is dat deze redelijk makkelijk te maken en te plaatsen is. Dit komt onder andere doordat er geen draaiing in zit en alle treden dezelfde afmetingen hebben. Een nadeel van de stalen steektrap is dat deze soort trap redelijk wat ruimte inneemt. Veel mensen vinden dit niet erg en gebruiken de ruimte onder de stalen steektrap vaak als opslagruimte. In kleinere ruimtes wordt vaker voor een stalen wenteltrap gekozen. 

Medewerker die aan de slag is met een maatwerk staalconstructie

Meer weten? Vraag direct een offerte aan bij onze specialisten.

Vraag offerte aan

Stalen steektrap voor binnen en buiten

De steektrap is zeer geschikt om zowel binnen als buiten te plaatsen. Zoals al eerder gezegd bestaat de standaard steektrap uit maximaal 15 treden. Wanneer de streektrap langer moet zijn, moet er een bordes tussen geplaatst worden. Dit bordes is vaak minstens 3 tot 4 keer zo groot als de normale trede van de steektrap. Met het bordes kun je er ook voor kiezen om de steektrap een kwartslag naar links of rechts te laten draaien. Daarnaast wordt er ook vaak een bordes geplaatst om een rustpunt te creëren wanneer de trap erg lang is.

Voordat wij een stalen steektrap voor jou kunnen maken moet jij nog een aantal keuzes maken. Zo moet je beslissen of je de treden van de steektrap van staal wilt of van een ander materiaal, zoals hout. Wil je antislip op de traptreden of niet? Welke kleur moet de trap worden? Wil je een glazen, stalen of houten leuning? Welke soort afwerkingsmethode wil je je steektrap geven? 

Wij snappen dat het moeilijk is om op bovenstaande vragen een antwoord te geven. Wij adviseren je daarom graag en kijken graag samen met jou hoe we de mooiste steektrap kunnen realiseren. 

Stalen steektrap voor binnen

Stalen steektrap op maat

Bij Metak staat kwaliteit voorop. Wij leveren altijd uniek maatwerk, geen enkel project is hetzelfde. Daarnaast hebben wij alle disciplines onder één dak. Daardoor kun je bij ons terecht van het ontwerp voor je stalen steektrap, het vervaardigen van de trap, tot het plaatsen van de steektrap op locatie. 

Wil jij een steektrap op maat laten maken door Metak? Vraag dan via het onderstaand contactformulier een vrijblijvende offerte aan of neem direct contact op met onze adviseurs via 030 6662442

Met trots presenteren wij onze projecten

Hoe werkt bestellen bij Metak?

Aanvraag stalen balustrades
Aanvraag
Balustrades van staal aanvraag
Inventarisatie
Offerte voor stalen balustrades
Offerte
Inmeten van stalen balustrades
Inmeten
Productie van onze stalen balustrades
Productie
Monteren van balustrades van staal
Montage