Stalen trapen op maat met bordes en houten treden

Stalen trappen op maat

MetakStalen trappen

Stalen trappen op maat van Metak

Ben je net verhuisd en daarom op zoek naar nieuwe stalen trappen? Of heb je een nieuw bedrijf geopend en wil je een prachtige stabiele trap in de entree? Of je opent je nieuwe business en toont graag stabiliteit en doortastendheid bij de entree? Wat voor stalen trap je ook in gedachten hebt, Metak vervaardigt verschillende soorten. Wij maken trappen op maat, dus vrijwel elke aanvraag kan worden behandeld. Stalen trappen zijn veelzijdig. Afhankelijk van de locatie, functie en vormgeving van de stalen trap wordt het meest geschikte staal en doorsnede gebruikt. Architecten, ontwerpers en wij van Metak zien de bijna onbeperkte mogelijkheden van het materiaal en ontwerpen voortdurend nieuwe moderne stalen trappen aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Bekijk hieronder een greep uit de mogelijkheden. Aanvragen voor unieke stalen trappen of speciale wensen nemen wij graag in behandeling.

Soorten stalen trappen op maat

Wij zijn specialisten op het gebied van werken met staal en metaal. We kunnen verschillende stalen en metalen trappen vervaardigen. Bekijk hieronder een greep uit de verschillende soorten stalen trappen die wij op maat kunnen maken:

  1. Stalen vluchttrap
  2. Trappen met tussenbordes
  3. Eenvoudige industriële steektrappen
  4. Stalen wenteltrappen

Als je de keuze hebt gemaakt over welke soort stalen trap je wil laten maken, moet je ook nog kiezen welke soort treden je wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om een stalen trap met houten treden te laten maken of een volledige stalen trap waarbij de treden ook van staal zijn. Daarnaast kun je ook nog kiezen of je de treden met antislip wilt of niet. Heb je al een trap en ben je op zoek naar een traphek balustrade of leuning? Kijk dan op deze pagina

Meer weten? Lees verder over een trap op maat.

stalen trappen op maat
Werknemer Metak aan het werk met Staalconstructie voor een schuur

Metalen trap op maat nodig? Vraag direct een offerte aan bij onze specialisten.

Vraag offerte aan

Stalen trap met hoogwaardige behandeling

Bij Metak staat kwaliteit en service hoog in het vaandel. Of je nu een simpele stalen vluchttrap zoekt, een mooie metalen wenteltrap voor buiten of een chique stalen trap met een speciale spijlenleuning: wij leveren deze met kwaliteit. Daarnaast kunnen wij zorgen voor een hoogwaardige behandeling op elke trap voor nog beter resultaat. Denk bijvoorbeeld aan het thermische verzinken of poedercoaten van de trap in een RAL kleur voor de perfecte beschermlaag en finishing touch. Hiermee kunnen wij garanderen dat de stalen trappen op maat die wij afleveren vele jaren onderhoudsvrij zijn! Bekijk onze afwerkingsmogelijkheden.

Stalen trappen op maat met hoogwaardige behandeling

Diverse variaties van stalen trappen bij Metak

Gesmede of gietijzeren onderdelen laten stalen trappen er antiek en prachtig uitzien, terwijl moderne stalen trappen een strakke afwerking krijgen. Gebogen of spiraalvormig laten je stalen trap tot leven komen. Grote rechte, kwartspiraal of halfspiraal stalen trappen passen zich aan elke plattegrond aan en maken het mogelijk om verdiepingen makkelijk met elkaar te verbinden. Vrijdragende stalen trappen met bordessen bieden uitkijkpunten en rustplaatsen in grote ruimten. Stalen trappen kunnen vaak niet in een bepaald constructietype worden ingedeeld of getypeerd, omdat de ontwerpkenmerken elkaar vaak overlappen. Afhankelijk van de plattegrond, de vorm en de constructie kunnen de basistypes van stalen trappen worden ingedeeld in de overeenkomstige subcategorieën. Wij maken stalen trappen voor buiten (industriële trappen, vluchttrappen) en binnen, afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften.

Mogelijke combinaties met andere materialen

Door verschillende materialen te combineren krijgen stalen trappen altijd een ander effect. Stalen trappen met glazen treden of glazen trapleuningen maken de trap transparant, ze laten ruimtes overspoelen met licht. Roestvrijstalen trappen of trappen van roestvrij staal, met roestvrijstalen leuningen of andere accenten maken de trap bijzonder elegant. Zelfs een eenvoudig gelakte stalen trap kan opvallend worden met een leuning of een goede leuningvulling. Vullingen over het hele oppervlak, verticale stalen stangen, kruisvormige roosters, stangen of touwen of ronde stangen parallel aan je stalen trappen bieden een oplossing voor elke smaak.


Voordelen van stalen trappen

Staal kan onzichtbaar of volledig onopvallend worden verbonden met schroeven, lassen en klinknagels. Staal heeft een extreem hoog draagvermogen bij relatief kleine doorsnedes en eigen gewicht. Dit maakt het mogelijk solide stalen trappen te maken met de kleinste afmetingen. Daarom is het met staal mogelijk om unieke en buitengewone vormen te creëren. Staal heeft verschillende eigenschappen afhankelijk van de legering, waardoor het mogelijk is robuuste en duurzame stalen trappen ook voor buitengebruik te bouwen. Hiervoor worden roest- en zuurbestendige staalsoorten gebruikt. Een overzicht van de voordelen bij de aankoop van stalen trappen:

  • Lage aanschaf- en onderhoudskosten, omdat het staal duurzaam en robuust is.
  • Stalen trappen zijn vooral geschikt voor druk belopen trappen binnen en buiten.
  • Gemakkelijk op te frissen met een nieuwe laklaag of vervanging van de trapbekleding.

Met trots presenteren wij onze projecten

Offerte voor stalen trappen op maat

Ontwerp en productie stalen trappen

Metak heeft een persoonlijke aanpak en biedt de know-how die verwacht mag worden. Door onze persoonlijke benadering zijn we ervaren in maatwerk en hebben we al allerlei soorten aanvragen kunnen behandelen. Wij begrijpen dat een metalen trap niet in elke situatie hetzelfde is. Naast de vorm van de stalen trap zullen sommige trappen zwaarder belast worden dan anderen. Wij nemen deze zaken allemaal mee in een op-maat-gemaakt advies voor jouw stalen trap voor binnen en voor buiten. Vraag dus snel een persoonlijke offerte aan voor jouw nieuwe stalen trappen op maat.