Een Stalen wenteltrap en Stalen Spiltrap

Wenteltrappen

I.v.m. de bouwvak zijn wij gesloten. Vanaf 22 augustus zijn wij weer bereikbaar

Stalen wenteltrappen op maat

Een stalen wenteltrap is een trap met een kenmerkende vorm. De trap gaat niet in een rechte lijn naar boven, maar draait rond een centraal punt omhoog. Wij kunnen voor jou een stalen wenteltrap ontwerpen, op maat maken en plaatsen. Dit kan voor zowel binnen als buiten gerealiseerd worden. Bekijk op deze pagina de mogelijkheden.

Wenteltrap van metaal of een metalen spiltrap?

De wenteltrap wordt vaak door elkaar gehaald met de spiltrap. Men denkt dat dit dezelfde soort metalen draaitrap is, maar alleen een andere benaming. Dit is niet juist. Een stalen wenteltrap is, als je goed kijkt, een andere soort metalen trap dan de stalen spiltrap. Het verschil zit in de bevestiging van de trap. 

De stalen wenteltrap is een trap waarbij de traptreden om een open ruimte in het midden naar boven lopen. De stalen wenteltrap is aan de eerste traptrede en aan de laatste traptrede vastgezet. Daarbij ondersteunt deze metalen trap zichzelf.

De stalen spiltrap is een trap waarbij de treden vanuit het midden aan een stalen paal (de spil) zijn bevestigd. De trap draait 180 graden om de spil heen. De stalen spiltrap is daarom heel geschikt voor kleine ruimtes of waar weinig plek is. 

Bij Metak kunnen wij diverse soorten trappen voor jou op maat maken.

Werknemer Metak aan het werk met Staalconstructie voor een schuur

Meer weten? Vraag direct een offerte aan bij onze specialisten.

Vraag offerte aan

Een stalen wenteltrap: elegant en ruimtebesparend

Een wenteltrap heeft een luxe, elegante uitstraling wanneer deze binnen geplaatst wordt in een grote, open ruimte. Het is vaak een echte eyecatcher. 

Bij Metak kun je kiezen van wat voor materiaal je jouw wenteltrap gemaakt wilt hebben. Zo kun je kiezen uit een stalen wenteltrap met houten traptreden, een volledige stalen wenteltrap, een industriële wenteltrap of een wenteltrap van staal met glazen leuningen. Alles is mogelijk. 

Daarnaast heb je ook nog genoeg keuzes uit de soort behandeling die je wilt geven aan de wenteltrap voor een optimale bescherming. Je kunt kiezen uit:

  • Thermisch verzinken
  • Poedercoaten in een RAL-kleur 
  • Natlakken

Wij adviseren je graag wat in jouw situatie de beste afwerkingsmethode is. Dit is afhankelijk of dat de wenteltrap binnen of buiten komt te staan.

Wenteltrap van metaal
Productie van een metalen wenteltrap

Ontwerpen, maken en plaatsen van wenteltrappen

Ieder project is voor ons uniek. Wij maken geen twee dezelfde stalen wenteltrappen, wij leveren echte kwaliteit maatwerk. Op basis van je wensen en eisen gaan we een ontwerp maken voor jouw wenteltrap. Hierbij houden we rekening met allerlei aspecten. Denk hierbij aan de ruimte waar de wenteltrap moet komen (binnen of buiten), belasting van de trap, materiaal waarvan de trap gemaakt wordt, leuningen, afwerking etc. 

Wil jij graag een stalen wenteltrap laten maken door ons? Vraag via het onderstaand contactformulier een vrijblijvende offerte aan, dan gaan wij aan de slag voor je!

Met trots presenteren wij onze projecten

Hoe werkt bestellen bij Metak?

Aanvraag
Inventarisatie
Offerte
Inmeten
Productie
Montage